Glutenvrije recepten,o.a. brood, loempia's en chocoladetaart
Indien de diagnose coeliakie, oftwel glutenallergie of glutenintolerantie is gesteld, volgt vaak na de diagnose de vraag hoe om te gaan met het levenslange granenvrije dieet dat met krijgt opgedragen. Een lange zoektocht volgt dan naar tips, speciaalzaken en recepten. Maak gebruik van de ruime ervaring van "lotgenoten" en probeer de recepten in deze special die door de jaren heen ontwikkeld en succesvol en smakelijk bevonden zijn. Eet, bak en kook smakelijk!
Coeliakie, in de volksmond beter bekend als
glutenallergie is een aandoening die niet te behandelen is.
Door het volgen van een levenslang dieet is er echter prima mee te leven. Het grote probleem is echter dat in tal van voedingsmiddelen gluten (voorkomende in diverse graansoorten) zitten, niet alleen in brood, maar ook koekjes, gebak, pasta's, maar ook soepen en sauzen. Weet dus altijd wat je eet!
Voor deze groep mensen en hun gezinsleden wordt dit echt een manier van leven en weet men op een gegeven moment niet beter. Alle verpakkingen in de supermarkt worden na gelezen en uitgeplozen en van te voren wordt bepaald in welk restaurant glutenvrije maaltijden geserveerd worden en men dus uit eten kan gaan.
De recepten in deze special zijn ontstaan na meer dan 10 jaar ervaring met diëten en combinaties van allerhande bekende recepturen.